All rights reserved © 2015

THE ART & SCIENCE OF DEMENTIA CARE - Het stimuleringsfonds en Cordaan

Selectie Open Oproep Ontwerp en Dementie

30 juli 2014


Met de Open Oproep Ontwerp en Dementie nodigden Het Stimuleringsfonds en zorgaanbieder Cordaan ontwerpers uit om deel te nemen aan ‘The Art and Science of Dementia Care’, een project gericht op verbetering van de verblijfsomgeving van mensen met dementie. In het project werken ontwerpers, wetenschappers, zorgdeskundigen en producenten aan ruimtelijke oplossingen en/of prototypes voor objecten op drie concrete zorglocaties. Een integrale en interdisciplinaire aanpak is daarbij het uitgangspunt.

Het Stimuleringsfonds ontving in totaal 183 reacties en was onder de indruk van zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de inzendingen. De reikwijdte van de gepresenteerde expertise was groot en toonde een diversiteit aan benaderingen ten aanzien van de thematiek. Caro van Dijk, architect, onderzoeker en docent aan de TU Delft, en Henri Snel, architect, onderzoeker op het gebied van alzheimer en architectuur en hoofd van de afdeling inter-architecture van de Gerrit Rietveld Academie, leiden het project. In samenwerking met Cordaan en het Stimuleringsfonds selecteerden zij de deelnemers.


De selectie vond plaats op basis van kennis, ervaring, ambitie en engagement ten aanzien van de thematiek. Uiteindelijk zijn er niet zes maar twaalf ontwerpers voor het project geselecteerd om in de zes interdisciplinaire teams plaats te nemen. De geselecteerde ontwerpers/architecten zijn:


Marthe Biezen

Samira Boon

Ricky van Broekhoven

Femke Feenstra

Laura Lynn Jansen

Beatrice Montesano

Jarrik Ouburg

René van Raalte

Mechtild Stuhlmacher

Marnix Tavenier

Jetske Visser

Eric Vreedenburgh.

http://www.stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/selectie_open_oproep_ontwerp_en_dementie/

Image by Jetske Visser

THE

ART & SCIENCE

OF DEMENTIA CARE

- CURRENT -

NEWS       WORK        ABOUT       PUBLICATIONS        LINKS        CONTACT